VIJCI KRANJEC

VIJCI KRANJEC

 

VIJCI KRANJEC

Ulica Grada Vukovara 3 10000 Zagreb, Hrvatska 


Vijci Kranjec je moderna tvrtka u vlasništvu obitelji Kranjec. Jedan smo od značajnijih distributera vijčane robe, pričvrsne i spojne tehnike te ovjesnih sustava.

Povijest poslovanja obitelji Kranjec seže u 1920. godinu kada smo imali jednu od prvih željeznarija u Zagrebu pod nazivom Metallum, koja se tijekom godina razvila u ljevaonicu željeza. Po završetku Drugog svjetskog rata tvrtka je nacionalizirana i proizvodnja na toj lokaciji je u potpunosti prestala.

1980. godine g. Mladen Kranjec odlučuje oživjeti obiteljski posao, te pokreće vlastiti obrt za metalnu galanteriju. S vremenom se obrt profilirao prema vijčanoj robi i postao jedna od prvih manjih radiona za izradu vijaka. Otvaranjem tržišta i sve većim uvozom s Dalekog istoka od strane konkurencije, proizvodnja vijaka u Hrvatskoj u malim količinama postaje neisplativa.

Prateći tokove tržišta odlučujemo se na proširenje obrta na specijaliziranu maloprodaju i veleprodaju vijčane robe. S vremenom se ponuda u trgovini širila, a stručni kadar upotpunjavao i usavršavao.

Danas smo moderna tvrtka za uvoz i prodaju široke palete proizvoda. Ovlašteni smo zastupnici i distributeri tvrtki MKT, APOLO-MEA, SIKLA, KOELNER, MODECO i ROTHOBLAS, te u nautičkom odjelu tvrtki LIROS, SPINLOCK, SPRENGER, TRUDESIGN, MARINETECH, ROBSHIP i CARL TORSBERG. Kroz našu maloprodajnu mrežu distribuiramo i proizvode tvrtki : SARIV, GUNNEBO, RECOIL, LEMAN, ELEKTRODA-ZAGREB, SIKA, DIAGER i RUKO. 

2014. godine ugovaramo generalno predstavništvo za Hrvatsku sa njemačkom tvrtkom WEICON, proizvođačem profesionalnih ljepila, brtvila, maziva i tehničkih sprejeva. Preuzimanjem tog predstavništva, otvaramo novu stranicu svog poslovanja i uz postojeći prodajni program, širimo svoju ponudu, te otvaramo svoja vrata još širem krugu kupaca. Danas smo dobavljači mnogim proizvođačima, građevinarima i obrtnicima, te se naša baza kupaca popela na ogromnih 20.000 kupaca što smatramo da je veliki uspjeh za našu malu državu.

Kako bi osigurali uspješno poslovanje i daljnji razvoj naše tvrtke stvorili smo mrežu partnera u cijeloj Hrvatskoj preko kojih pokrivamo cjelokupno hrvatsko tržište. Pravilnim odnosom prema našim partnerima ostvarili smo uspješnu suradnju na obostrano zadovoljstvo, ponajprije na zadovoljstvo kupaca naših proizvoda.

Please publish modules in offcanvas position.